Frescolori

Wandafwerking met frescolori

Een eigentijdse manier van wandafwerking is frescolori. Tegenwoordig maken veel binnenhuisarchitecten gebruik van deze exclusieve Italiaanse kalkpleister. De pleister bij frescolori is gemaakt van een uniek natuurproduct op kalkbasis. Het voordeel is dat onze vakmensen dit type wandafwerking in elke RAL-kleur kunnen aanbrengen.

Italiaanse sferen met frescolori

In tegenstelling tot Venetiaans stucwerk, heeft frescolori een matte en soms beton-look achtige uitstraling. En ook frescolori stucwerk is in verschillen kleuren, structuren en patronen te verwerken. Verschillende korrelgrootte bepalen de structuur van de wandafwerking, meestal kunt u kiezen uit 1, 3, 5 of 7 millimeter. Frescolori is in verschillende stijl of sferen te verkrijgen, van robuuste betonlook tot aan gepolijst kalkpleister. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Aanbrengen van Italiaans pleisterwerk

Italiaans pleisterwerk, ook wel frescolori genoemd is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals marmerpoeders, kalk en granulaat. Door frescolori aan te brengen op de muur, krijgt een ruimte vaak ook een natuurlijke en warme uitstraling. Badkamers, woonkamers, keukens, frescolori past in iedere kamer van uw woning. Het is zelfs mogelijk om dit speciale sierpleisterwerk op vloeren aan te brengen.

Frescolori kan daarnaast ook een vrij uitgesproken uitstraling hebben, waardoor het nog wel eens wordt gecombineerd met glad en effen stucwerk. Frescolori is esthetisch gezien één van de mooiste soorten stucwerk, maar daarentegen ook het meest onderhoudsintensief. Het is aan te raden om muren met frescolori stucwerk schoon te houden met PH neutrale reinigers, zoals groene zeep.

Op zoek naar uniek stucwerk?

Wilt u eigentijds stucwerk in uw keuken, badkamer of woonkamer? Bij ons bent u aan het juiste adres. Onze stukadoors bespreken uw wensen graag met u door, zodat wij een passend aanbod kunnen doen. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.