Granol

Pleisterwerk afwerken met granol

Er zijn verschillende manieren om pleisterwerk mooi af te werken. Eén van die manieren is granol stucwerk. Granol stucwerk heeft een grovere structuur in vergelijking met bijvoorbeeld spachtelputz en kan ook in alle kleursoorten worden aangebracht. Na het aanbrengen van granol is de stucwand ook heel eenvoudig over te schilderen.

Granol stucwerk aanbrengen

Granol stucwerk is net als spachtelputz gemaakt op basis van een kunststof bindmiddel. Met de spaan wordt het mengsel van granol geleidelijk aangebracht op de gepleisterde wanden. Granol is het soort pleisterwerk dat al in de jaren ’70 en ’80 veelvuldig werd aangebracht op binnenmuren. Ook voor buitenmuren is het mogelijk om pleisterwerk met granol af te werken.

Structuur en kleur van granol

De keuze in soorten granol stucwerk is groot, omdat verschillende structuren en kleuren mogelijk zijn. Met granol kunt u kiezen voor een grove structuur in ‘waaiervorm’ of met ‘verticalen groeven’. Deze laatste structuur is voor velen wellicht herkenbaar en is te vergelijken met de structuur van boomschors. Wij helpen u graag om de kleur en structuur te kiezen die aansluit bij uw wens.

Voordelen van granol stucwerk

U kunt met granol kiezen voor verschillende patronen en kleuren, waardoor u altijd iets kunt vinden dat bij uw stijl past. Het stucwerk van granol is kleurecht en dat betekent dat bij eventuele beschadigingen geen kleurverschil is te zien. Daarnaast blijft uw stucwerk met granol lang mooi, zodat u er weer jaren van kunt genieten.

Wanden stuken met granol?

Wilt u uw wanden laten stuken door vakkundige stukadoors? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers. We komen graag langs om de mogelijkheden met u door te spreken.