Sierpleister

Mooie afwerking met sierpleister

Onze stukadoors kunnen uw muren mooi afwerken met sierpleister. Bij sierpleister is kwaliteit extra belangrijk, omdat het om de bovenste laag van uw stucwerk gaat. Het is de laag waar u elke dag weer tegen aan kijkt. We zorgen ervoor dat het sierpleister de professionele uitstraling krijgt die past bij uw wensen. Wij zijn niet voor niets specialist in stucwerk.

Kiezen uit soorten sierpleister

Als het om sierpleister gaat, dan kunt u kiezen uit tal van mogelijkheden. De meest gebruikelijke soorten sierpleister zijn spachtelputz en granol. Spachtelputz is een stijlvolle afwerking van het pleisterwerk en is in verschillende korreldiktes verkrijgbaar. Van een fijne structuur tot een iets grovere, het kan allemaal. Het mengsel van spachtelputz bestaat uit marmerkorrels en op kunststof gebaseerd bindmiddel en wordt vaak aangebracht in een laag niet dikker dan 4 milimeter.

Granol heeft in vergelijking met spachtelputz een iets grovere structuur. De mogelijkheden van granol zijn groot, want met de structuur van granol kunnen verschillende patronen gemaakt worden. Van een ‘waaiervormige’ structuur tot aan ‘verticale groeven’ die doen denken aan boomschors.

Het gebruik van kleur

De meeste sierpleisters kunnen in kleur worden aangebracht. Dit scheelt u naast tijd een hoop schilderwerk en u kunt met kleur nog beter de gewenste sfeer neerzetten. Daarnaast is er bij beschadigingen geen kleurverschil te zien. Op deze manier blijft uw stucwerk langer mooi.

Pleisterwerk binnen of raapwerk buiten

Pleisterwerk (of raapwerk) wordt meestal ingezet om wanden vlak te maken voor bewerking. En de dikte van de laag pleister bepaald of het pleisterwerk of raapwerk wordt genoemd. Pleisterwerk is tussen de 1 en 6 millimeter dik, raapwerk tussen 7 millimeter en 5 centimeter.

Raapwerk wordt vaak gebruikt bij gemetselde buitenmuren. Pleisterwerk wordt vaak ingezet voor plafonds en binnenmuren. Daarna is afwerking mogelijk met behang, verf of inderdaad sierpleister.

Kiest u voor sierpleister?

Sierpleister is een stijlvolle en mooie afwerking van uw binnen of buitenmuren. Vraag één van onze medewerkers naar de verschillende mogelijkheden die passen bij uw wensen.