Spackwerk

Spack spuiten in kleur

Snel en eenvoudig spackwerk

Spackwerk is een snelle en goedkope manier om uw wanden af te werken met spuitpleister. Deze vorm van stucwerk wordt ook wel spack spuiten genoemd en wordt op de muur aangebracht met een speciale machine. Omdat spack spuiten niet met de hand wordt gedaan, is het een goedkoop alternatief voor handmatig stucwerk, zoals pleisterwerk en sierpleister. Let hierbij wel op dat spackwerk niet altijd dezelfde kwaliteit zal leveren als handmatig stucwerk.

Hoe werk spack spuiten precies?

Spackwerk kan gewoon aangebracht worden op elke gladde ondergrond. Onder hoge druk wordt een laag ‘spack’ machinaal aangebracht op de muur. Meestal gaat het om een dunne laag van 2 of 3 millimeter. Als de ondergrond zeer ongelijk is, dan raden wij aan om dan te kiezen voor raapwerk. Spackwerk is eenvoudig over te schilderen, maar aan te raden is om het van te voren al in een kleur te spuiten, zodat bij kleine beschadigingen de ondergrond minder snel zichtbaar is.

Bij spack spuiten is het wel belangrijk om zaken zoals deurposten en vensterbanken goed af te plakken, omdat minder secuur gewerkt kan worden in vergelijking met handwerk. Wij verzorgen het alplakwerk meestal dan ook zelf, zodat we zeker weten dat het goed gebeurd.

Spackwerk in twee fasen

Wij voorzien uw muren van spackwerk in twee fasen. Als eerste egaliseren wij uw wand met een eerste laag ‘spack’. Deze stap is te vergelijken met het pleisteren van de muur bij handmatig stucwerk. Na drogen van de eerste laag, wordt de tweede laag ‘spack’ op de muur gespoten. In deze tweede laag kunt u kiezen voor verschillende structuren van fijn tot grof. Spack spuiten wordt daarnaast ook veel gebruikt om snel en eenvoudig plafonds te stuken.

Kiest u voor spack spuiten?

Gaat u voor snel, eenvoudig en goedkoop stuken, dan is spackwerk de stucsoort die bij uw wensen past. Onze stukadoors geven u graag meer informatie over spack spuiten en komen graag eens langs om de mogelijkheden met u door te nemen.